Med millioner av potensielle mål, er BitTorrent sider en fantastisk arena for svindlere og spammere. Vertor er en ny BitTorrent side som sikter på og eliminere disse truslene. Hver torrent på siden blir sjekket for virus, DRM og passord beskyttete arkiv med Vertors programvare, og brukere kan få en sniktitt på innholdet av torrenten før dem laster den ned.
I flere år har RIAA (musikkbransjen) kjørt rettssaker mot individuelle som de mener har drevet med fildeling av opphavsbeskyttet musikk. Etter de senere tilbakeslagene i retten har RIAA nå annonsert at de vil slutte med masse-søksmål. De vil istede fokusere på å få ISPene til å koble fra ip-adresser som gjentatte ganger deler opphavsbeskyttet musikk.
Amazon, verdens største Internett-forhandler, er under angrep av pirater. En add-on til nettleseren Firefox som heter “Pirates of the Amazon” gjør det mulig å shoppe på Amazon butikken uten å betale en krone. I stedet på produkt sidene til Amazon ligger det en lenke til “gratis” kopier på The Pirate Bay.
Slipknot vokalist og frontmann Corey Taylor sier det er på tide for musikk industrien og stoppe og saksøke nedlastere. Han føler at det er produksjonsselskapene selv som har skylden for piratvirksomhet, siden kvaliteten for utgitt musikk er så dårlig, vil ingen kjøpe det.
Forrige uke gikk flere ISPer med på et samarbeid med BPI, for å redusere fildelingen i Storbritannia. Når noen ble “tatt” vil ISPene sende ut en advarsel. Dette er 100% basert på musikkindustriens “beviser”. Ikke engang ISPene vet om det er noe hold i påstandene. Bevisene blir dermed ikke prøvd, noe som er en perfekt situasjon for musikkindustrien.
I følge de første rapportene, etter uttalelser tidligere i dag fra Storbritannias regjering, er det nå kjent at de store ISPene i Storbritannia har inngått en avtale om å advare flere hundre tusen fildelere. Avtalen, som er jobbet frem av regjeringen, vil tilsi svært mange advarsler, men ingen frakobling.
I boken All Marketers Are Liars har markedsføringsguru Seth Godin et fint kapittel om platebransjen.
Her beskrives bransjen, i helhet, som sløv, reaksjonær og korttenkt. Grunnen? De tenker ikke nok på worldview.
Bilde: bocangel.
Mp3-spillere og iPod har blitt noe av det, hvis ikke det mest, populære “gadgets” for tenåringer å eie.
Med denne utrolige populariteten kommer dilemma da du må velge mellom å betale for musikken via for eksempel iTunes, eller å laste ned “ulovlig” fra P2P programmer som Limewire og Kazaa.
Tross i økonomiske tap for musikkindustrien, skaffer musikere seg musikken sin på samme måte som oss andre - gjennom fildeling.
BBC har publisert en podcast som tar for seg piratvirksomhet gjennom årene, samtidig som dem opplyser med det moderne konseptet av ‘intellektuell eiendom’. Selvfølgelig, ingen historie ville vært komplett uten og ha diskutert The Pirate Bay, så Peter Sunde spiller en viktig rolle i dette 20-minutters programmet.
Etter å ha truet med å forlate IFPI har de nå bekreftet at de forblir et medlem. IFPI har nå gått med på at EMI, og andre medlemmer, skal bidra mindre til anti-piratvirksomhet.
Planlegger du å kjøpe musikk i julegave til kjente?
Lider du samtidig av samvittighetskvaler over å støtte musikkindustrien? Vel, da har vi løsningen for deg :-)
The Pirate Bay oppfordrer brukerne sine til å stemme på Familjen, en uavhengig artist som er nominert til den svenske Grammy’en. De bruker i bunn og grunn p2p - eller forbrukermakt, til å bryte tradisjonen til musikk-kartellene som vanligvis belønner sine egne artister - og for å gjøre IFPI forbanna, selvsagt.
Det har midlertidig byttet ut logoet sitt på hovedsiden med det ferske logoet vist til høyre.
Det har en link til en seperat side som klart sier ifra om hvem gutta bak The Pirate Bay håper skal vinne den svenske Grammy i år.